Збірна України посіла 4 командне місце на чемпіонаті світу з художньої гімнастики

16.09.2022
Post Photo
Photo credit: Anna Kull

Українські гімнастки традиційно увійшли в топ світової гімнастики, однак залишилися поза трійкою призерів.

У п’ятницю, 16 вересня 2022 року, на чемпіонаті світу з художньої гімнастики, що проходить у м. Софія (Болгарія) пройшли кваліфікаційні змагання в рамках багатоборства у групових вправах.

Збірна команда України у групових вправах за свій виступ із 5 обручами отримала оцінку 30.800 балів і посіла 12 місце. У вправі з 3 стрічками та 2 м’ячами команда показала результат 27.100 балів і розмістилася на 11 сходинці. На жаль, це не дозволило нашим спортсменкам пройти до фіналів у групових вправах, а в багатоборстві команда також посіла 12 місце.

Україну представляли: Анастасія Возняк, Дарина Дуда, Ніколь Красюк, Діана Баєва, Єлизавета Азза, Олександра Ющак.

Таким чином, після третього дня змагань визначився рейтинг країн у командному заліку, який складає сума балів за 8 індивідуальних та 2 групові вправи. Команда України, за яку, крім вищезгаданих групових гімнасток, виступали індивідуальні гімнастки Вікторія Онопрієнко, Поліна Каріка, Поліна Городнича, зупинилася на 4 місці серед країн-учасниць.

Завтра, 17 вересня, Вікторія Онопрієнко змагатиметься за титул абсолютної чемпіонки світу та олімпійську ліцензію у фіналі індивідуального багатоборства, до якого вона кваліфікувалася з 5 найкращим результатом і в якому виступатиме у групі найсильніших гімнасток світу.