Юрій Голяк взяв участь у засіданні Технічного комітету ФІЖ в Лозанні

29.10.2021
Post Photo

Технічний комітет ФІЖ зі спортивної акробатики вперше за 2 роки зустрівся офлайн.

З 17 по 23 жовтня 2021 р. у м. Лозанна (Швейцарія) було проведено останнє у 2021 році засідання Технічного комітету Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ) зі спортивної акробатики, який зустрівся віч-на-віч вперше з початку пандемії. Участь у засіданні взяв представник України Юрій Голяк, який є членом цього Технічного комітету.

Як повідомляє ФІЖ, головною темою обговорення стало застосування нових правил на 2022-2024 роки, які вступлять в силу з січня, а також суддівські курси.

У відповідь на питання, які були задані національними федераціями та тренерами, Технічний комітет розробив пояснення щодо застосування нових правил – ця інформація буде надана у наступній розсилці ФІЖ по спортивній акробатиці.

Початок нового олімпійського циклу означає, що судді повинні оновити свої бреве. У зв’язку з пандемією, суддівські курси не будуть проводитися вживу, і ФІЖ довелося шукати онлайн-рішення. Перед Технічним комітетом постало завдання підготувати необхідні матеріали. Усі члени комітету працювали над створенням презентацій PowerPoint, оцінкою відео та іншим контентом, який буде доступний для онлайн-навчання суддів, а також тестами для кандидатів.

Крім цього, Технічний комітет провів аналіз 27-го чемпіонату світу, який пройшов у Женеві (Швейцарія) у 2021 замість 2020 року.

Наступний чемпіонат світу пройде у м. Баку (Азербайджан) з 10 по 13 березня 2022 р.