«Я розумію і підтримую позицію України». Президент FIG – про візит до Києва

09.04.2023
Post Photo
Photo credit: Офіс президента України

Морінарі Ватанабе нещодавно відвідав Київ за для участі в прощанні з легендарною Альбіною Дерюгіною

Президент Міжнародної федерації гімнастики Морінарі Ватанабе 1 квітня прибув до України аби взяти участь у прощанні з легендарною Альбіною Миколаївною Дерюгіною, а також зустрівся з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

З цієї нагоди FIG опублікувала офіційний реліз на своєму сайті, переклад якого ми пропонуємо до вашої уваги:

Президент FIG Морінарі Ватанабе нещодавно відвідав похорони легендарного тренера з художньої гімнастики та нашого дорогого друга Альбіни Дерюгіної в Україні. Він скористався цією позаплановою поїздкою, щоб зустрітися в Києві з главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком та Міністром спорту Вадимом Гутцайтом.

Андрій Єрмак розповів Ватанабе про поточну ситуацію в Україні, і дистанційно познайомив його з гімнасткою, яка отримала травму однієї ноги через війну.

«Я розумію і підтримую позицію України в політичному плані. Але спорт незалежний від політики. Спорт має прагнути миру, навіть коли уряди та солдати воюють. Це місія спорту», – заявив Ватанабе під час зустрічі.

«Президент Зеленський захищає український народ, як родину. Я теж захищаю всіх гімнастів світу, як сім’ю. Тому я вболіваю за українських гімнасток і захищаю право російських і білоруських гімнасток, які не беруть участі у війні, брати участь у змаганнях».

«Я розумію і поважаю позицію президента Зеленського і прошу український уряд так само розуміти мою позицію як президента Міжнародної федерації гімнастики».

Рекомендації, видані Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) 28 березня 2023 року, будуть обговорені на наступному засіданні Виконавчого комітету FIG в Анталії (Туреччина) 12-13 травня.