Вікторія Онопрієнко – на 6 місці у фіналі з булавами на чемпіонаті світу в Софії

15.09.2022
Post Photo

Лідер української збірної у фіналі вправ з булавами посіла високу сходинку, однак не змогла реалізувати медальний шанс.

15 вересня 2022 року у болгарській столиці Софії пройшов другий змагальний день чемпіонату світу з художньої гімнастики. Відбулася кваліфікація в індивідуальних вправах з булавами та стрічкою, а також пройшли фінали у цих видах.

Лідер збірної, Вікторія Онопрієнко, вдало виконала вправу з булавами і з оцінкою 31.050 кваліфікувалася до фіналу з 6 місця. У фіналі наша спортсменка показала ефектний та майстерний виступ, однак прикра втрата предмету не дала можливості реалізувати шанс на медаль. Тож Вікторія посіла фінальне 6 місце з результатом 30.800 балів.

Поліна Каріка отримала оцінку 26.900 за вправу з булавами (34 місце).

Поліна Городнича дебютувала на чемпіонаті світу із вправою зі стрічкою. За свій виступ гімнастка отримала 28.250 балів і посіла 19 місце.

За підсумком кваліфікації в індивідуальному багатоборстві Вікторія Онопрієнко з 5 місця пройшла до фіналу індивідуального багатоборства, який пройде в суботу, 17 вересня. До цього фіналу потрапляють найкращі 18 гімнасток по сумі трьох найвищих оцінок. По сумі усіх чотирьох оцінок Онопрієнко також 5-а в рейтингу.

Окрім титулів чемпіонату світу, в фіналі індивідуального багатоборства перших три медальних місця також принесуть спортсменкам, а точніше їх країнам, ліцензії на Олімпійські ігри-2024.