Вікторія Козловська і Таїсія Марченко вибороли фантастичне “золото” зі спортивної акробатики на Всесвітніх іграх-2022

16.07.2022
Post Photo
Фото: Українська федерація гімнастики

Українські спортсменки здобули найвищу нагороду у змаганнях жіночих пар зі спортивної акробатики.

15 липня 2022 року пройшов перший день змагань зі спортивної акробатики в рамках Всесвітніх ігор-2022, що проходять у м. Бірмінгем (США). В цей день відбувалися кваліфікаційні та фінальні змагання серед жіночих та змішаних пар.

Вікторія Козловська і Таїсія Марченко з України стали беззаперечними лідерами у змаганнях серед жіночих пар, посівши 1 місце як у кваліфікації, так і в фіналі. У кваліфікації дівчата бездоганно виконали балансову (28.910 балів) і динамічну (28.270 балів) вправи. У фіналі наші спортсменки так само блискуче виконали комбіновану вправу, за яку отримали 29.290 балів і золоту медаль змагань.

У змаганнях змішаних пар українцям також вдалося потрапити у фінал, до якого проходить лише четвірка найкращих. Богдан Іваник та Анастасія Семенович зайняли 4 місце як у кваліфікації, так і в фіналі. У кваліфікації вони так само виступили з двома вправами – балансовою (27.050 балів) і динамічною (27.880 балів). На жаль, у фіналі спортсмени отримали меншу оцінку, 22.250 балів, і зупинилися за крок до медальних місць.

Змагання зі спортивної акробатики на Всесвітніх іграх-2022 продовжаться також 16 та 17 липня, де ми побачимо виступи наших спортсменів у змаганнях чоловічих пар, а також жіночих та чоловічих груп.

Фото: Міжнародна федерація гімнастики (FIG)
Фото: Міжнародна федерація гімнастики (FIG)