Українські гімнасти завоювали вісім медалей на трьох стартових етапах Кубку світу

16.03.2023
Post Photo
Ілля Ковтун / Photo credit Пресслужба змагань

Збірна України підходить до чемпіонату Європи в гарному настрої

Збірна України зі спортивної гімнастики успішно розпочала сезон Кубку світу, завоювавши вісім нагород на трьох стартових етапах, та підходячи до майбутнього чемпіонату Європи у повній бойовій готовності.

Проклав українських медальний шлях цього сезону Ілля Ковтун, який на першому етапі Кубку світу, який пройшов у німецькому Котбусі, завоював золото у вправах на паралельних брусах. Українець у фіналі показав комбінацію зі складністю 6.6 і, отримавши від суддів 15,366 балів, став першим.

Другий етап КС, який прийняла катарська Доха, подарував Україні відразу трьох медалістів. Ілля Ковтун підтвердив свій статус на паралельних брусах, завоювавши золото з результатом 14,966 балів. Ігор Радівілов став другим у опорному стрибку (14,899), а Анна Лащевська завоювала відразу дві нагороди: золото у вправах на брусах (13,500) та срібло у вправах на колоді (13,333).

На Кубку світу у столиці Азербайджану Баку, який пройшов минулими вихідними, українці завоювали три нагороди: Ілля Ковтун став срібним призером у вільних вправах (13,933) та на паралельних брусах (15,366), а Анна Лащевська завоювала бронзу у вправах на колоді (13,433).

Наступним стартом збірної України зі спортивної гімнастики стане чемпіонат Європи, який з 11 по 16 квітня пройде у Туреччині.