Україна повернула собі ліцензію для участі у Всесвітніх іграх-2022 зі спортивної аеробіки

28.01.2022
Post Photo

Українська федерація гімнастики змогла добитися відновлення справедливості і перерозподілу квот для участі у Всесвітніх іграх 2022 року.

27 січня 2022 року Українська федерація гімнастики отримала офіційний лист від Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ) з підтвердженням того факту, що при розподілі квот для участі у Всесвітніх іграх, які пройдуть з 7 по 17 липня 2022 року у м. Бірмінгем, США, було допущено неправильне трактування правил кваліфікації, і що Українська федерація гімнастики дійсно має право на участь у зазначених змаганнях зі спортивної аеробіки в категорії тріо.

На чемпіонаті світу зі спортивної аеробіки 2021 року тріо спортсменів з України увійшли до топ-5 країн у цій дисципліні і мали отримати ліцензію на Всесвітні ігри 2022 року, однак ліцензію помилково призначили іншій команді.

Українська федерація гімнастики відтоді офіційно звернулася до Міжнародної федерації гімнастики, Європейської гімнастики, їхніх Технічних комітетів та інших організацій і доклала чимало зусиль, щоб довести своє законне право на участь у найбільших змаганнях для спортивної аеробіки.

Національна збірна України зі спортивної аеробіки вже багато років знаходиться в числі світових лідерів, і останні чемпіонати світу та Європи стали черговим підтвердженням цього. У 2021 році збірна України посіла 5 командне місце і на чемпіонаті світу у м. Баку (Азербайджан), і на чемпіонаті Європи у м. Пезаро (Італія).

Таким чином, Українська федерація гімнастики буде представлена у всіх гімнастичних дисциплінах, що входять до програми Всесвітніх ігор-2022: двома спортсменками в індивідуальних вправах з художньої гімнастики, однією спортсменкою у стрибках на акробатичній доріжці, жіночою, чоловічою та змішаною парами, а також жіночою та чоловічою групою зі спортивної акробатики, а також тріо зі спортивної аеробіки.

Українська федерація гімнастики дякує усім, хто допоміг у цій справі, і бажає нашим спортсменам і тренерам успішної підготовки до Всесвітніх ігор-2022.