УФГ робила і робитиме все аби представників рф та рб не було на Олімпіаді-2024 в будь-якому статусі

14.12.2023
Post Photo

З огляду на ситуацію, яка склалась навколо рішення Міжнародного олімпійського комітету про допуск росіян та білорусів на Ігри-2024 в статусі «індивідуальних нейтральних атлетів», Українська федерація гімнастики хоче повідомити, що зробила і робитиме все від себе залежне аби представників країни терориста та її сателіта не було на Олімпіаді у Парижі в будь якому статусі.

З перших днів повномасштабного нападу росії на Україну керівництво УФГ здійснює необхідні юридичні кроки для повного блокування гімнастів з рф та рб від виступів на будь яких міжнародних змаганнях. Як результат, наприклад, у художній гімнастиці жодна росіянка за ці практично два роки не вийшла на килим з представниками цивілізованого світу. А що це означає для їх гімнастики, думаємо, ви маєте розуміти самі.

Проміжним успіхом завдяки активним діям УФГ стало прийняття Міжнародною федерацією гімнастики таких критеріїв щодо «нейтральності», відповідність яких росіянам та білорусам фактично неможливо досягти та які росіяни назвали «одою сегрегації».

Черговою проміжною перемогою Української федерації гімнастики було рішення Європейського гімнастичного союзу від 1 грудня 2023 року про продовження відсторонення спортсменів з рф та рб від змагань під своєю егідою. Аби це стало можливим, УФГ провела велику кількість юридичного листування з національними спортивними федераціями та European Gymnastics напередодні Конгресу у Болгарії.

Ми і надалі продовжимо відстоювати інтереси України на спортивному фронті, і будемо унеможливлювати будь які спроби здійснити Sportswashing!

Разом до перемоги. Слава Україні!