Склад збірної України для участі у Всесвітніх іграх-2022

07.07.2022
Post Photo

Спортсмени Української федерації гімнастики прибули до м. Бірмінгем, США, де з 12 по 17 липня 2022 року візьмуть участь у найбільших неолімпійських змаганнях світу – Всесвітніх іграх.

Національна збірна України на Всесвітніх іграх-2022 представлена у 19 видах спорту, серед яких є 5 гімнастичних дисциплін – художня гімнастика, стрибки на батуті, спортивна акробатика, спортивна аеробіка, а також паркур.

У змаганнях з художньої гімнастики візьмуть участь дві гімнастки – Вікторія Онопрієнко і Поліна Каріка. Вони боротимуться за медалі в окремих видах програми, тобто вправах з обручем, м’ячем, булавами та стрічкою. Хоча художня гімнастика є олімпійським видом спорту, на Олімпійскьих іграх розігрується лише одна медаль у багатоборстві. Тож на Всесвітніх іграх спортсменки змагаються саме в окремих видах.

Дарина Козярська і Віталій Войтів представлять Україну у стрибках на акробатичній доріжці.

До команди зі спортивної акробатики увійшли спортсмени Вікторія Козловська, Таїсія Марченко, Богдан Пограничний, Данило Стецюк, Богдан Іваник, Анастасія Семенович, Дарина Помяновська, Олександра Мальчук, Вікторія Куніцька, Станіслав Кукурудз, Юрій Савка, Юрій Пуш, Тарас Яруш. Змагання проводяться серед чоловічих, жіночих та змішаних пар, а також чоловічих та жіночих груп.

У спортивній аеробіці Україну представлять Анастасія Ісаєнко, Катерина Черкез, Дар’я Суботіна, Олександра Мохорт, Ілона Шелест, Дмитро Лобусов, Анастасія Курашвілі, Анастасія Литвин, Станіслав Галайда. Спортсмени змагатимуться у категоріях тріо, змішаних парах і групах.

У змаганнях з паркуру візьмуть участь Богдан Колмаков та Анна Грюкач.

Всесвітні ігри – це комплексні міжнародні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Всесвітні ігри проводяться кожні чотири роки і є наймасштабнішими міжнародними змаганнями для неолімпійських дисциплін.