Радомир Стельмах і Анна Лащевська виграли бронзову медаль у змішаних парах на ЄЮОФ-2022

28.07.2022
Post Photo

Представники України на ЄЮОФ-2022 завоювали історичну нагороду, піднявшись на третю сходинку п’єдесталу.

Радомир Стельмах і Анна Лащевська посіли 3 місце у змаганнях зі спортивної гімнастики у категорії змішаних пар на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який проходить у м. Банська Бистриця у Словаччині. Спортсмени дійшли до 4 з 5 раундів фіналу змагань серед змішаних пар, де на 0.551 бала випередили суперників і отримали “бронзу”.

Змагання пройшли 28 липня 2022 року, на третій день змагань зі спортивної гімнастики.

Кваліфікація до фіналу змішаних пар відбувалася під час кваліфікаційних виступів у багатоборстві серед хлопців і дівчат. Найкращим спортсменом від України став Радомир Стельмах, який став чемпіоном в індивідуальному багатоборстві, а найкращою спортсменкою серед дівчат стала Анна Лащевська, яка днем раніше зупинилася за крок до медальних місць у жіночому індивідуальному багатоборстві. Разом наші спортсмени увійшли до топ-16 змішаних пар відповідно до системи відбору і отримали шанс боротися за медалі, що вони успішно й зробили.

Бронзова медаль Радомира Стельмаха і Анни Лащевської є історичною, адже такий вид програми як змішані пари зі спортивної гімнастики був представлений на ЄЮОФ вперше.