Президент Міжнародної федерації гімнастики виступив з емоційною промовою з приводу вбивства української гімнастки у Маріуполі

10.04.2022
Post Photo
Photo credit: Anna Nedkova / Bulgarian Rhythmic Gymnastics Federation

Кубок світу з художньої гімнастики у м. Софія, Болгарія, відзначився дуже емоційним моментом, коли перед початком фінальних змагань у неділю, 10 квітня 2022 р., Президент Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ) пан Морінарі Ватанабе закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять юної художньої гімнастки, яка загинула під час спроби збройного захоплення російськими військами міста Маріуполь в Україні.

Зі сльозами на очах пан Ватанабе розповів, що минулого місяця, у березні, у Києві мали відбутися змагання з художньої гімнастики “Кубок Дерюгіної”, і одна юна дівчинка, перспективна гімнастка, так само як і багато інших молодих дівчат, що виступають зараз на Кубку світу в Софії, мріяла взяти участь у цих змаганнях.

Цією дівчинкою була Катерина Дяченко. Їй було лише 10 років, і її було вбито разом з її батьком при захопленні Маріуполя.

“Її смерть мене дуже засмучує. Тому що, як я завжди кажу, всі ми є частиною гімнастичної родини. І не залежно від національності усі гімнасти – це мої діти, ваші діти і наші діти.

Прошу вас приєднатися до мене у цій хвилині мовчання й молитві за Катерину, її сім’ю та усіх невинних жертв цієї війни.

Ми всі сподіваємося, що невдовзі настане день, коли буде відновлено мир… і що ніщо не стане на заваді усім юним Катеринам цього світу йти за своїми мріями”.

Photo credit: Anna Nedkova / Bulgarian Rhythmic Gymnastics Federation