Оновлено квоти на Всесвітні ігри-2022: збільшилася кількість учасників від України

02.03.2022
Post Photo

У зв’язку з відстороненням російських та білоруських спортсменів, Міжнародна федерація гімнастики (ФІЖ) опублікувала оновлені списки країн, які кваліфікувалися для участі у Всесвітніх іграх 2022 року, що пройдуть у м. Бірмінгем, США, із 7 по 17 липня.

Відповідно до нових документів, Україна додатково отримала право взяти участь спортсмену у чоловічій категорії у стрибках на акробатичній доріжці, тоді як початково від України кваліфікувалася тільки спортсменка у жіночій категорії. Також значно збільшилася кількість українських учасників зі спортивної аеробіки: якщо спочатку Україна була представлена лише в категорії тріо, то тепер наші спортсмени візьмуть участь також у змішаних парах і групах, а також є першими запасними у категорії денс.

У художній гімнастиці та спортивній акробатиці Українська федерація гімнастики від початку мала максимальну кількість квот: у художній гімнастиці – дві спортсменки в індивідуальних вправах, у спортивній акробатиці – жіноча, чоловіча й змішана пари, а також жіноча та чоловіча групи.