Українські гімнастки пройшли до фіналів Кубка світу в Ташкенті

17.04.2021
Post Photo

До фіналів пройшли Погранична, Онопрієнко і збірна у групових вправах.

У п’ятницю, 16 квітня, пройшов перший день змагань в рамках етапу Кубка світу з художньої гімнастики у м. Ташкент (Узбекистан). Індивідуальні гімнастки сьогодні виконали вправи з обручем та м’ячем, а групові команди – вправу з 5 м’ячами.

Христина Погранична вдало виконала програму з обручем та отримала оцінку 22.800. Висока складність вправи, але трохи не вистачило у виконанні. Христина також добре пройшла динамічну вправу з м’ячем, але допустила впрату предмета, тому оцінка вийшла лише 21.650.

Вікторія Онопрієнко показала нову чарівну вправу з обручем, проте допустила втрату предмета за килим, що призвело до зниження оцінки – 20.150. Вікторія чудово виконала вправу з м’ячем, за яку отримала 23.750 балів.

На жаль, отримані оцінки не дозволили дівчатам в індивідуальних вправах пройти до фіналів з обручем і м’ячем.

Збірна команда України у групових вправах виконала надскладну вправу з 5 м’ячами, проте дві втрати предмета відобразилися на оцінці виконання вправи, в результаті чого дівчата отримали лише 5-й результат з оцінкою 33.250 балів. Однак спортсменки матимуть шанс виправити ситуацію, оскільки пройшли до фіналу у цьому виді.

В суботу, 17 квітня, у другий день змагань індивідуальні гімнастки виконали вправи з булавами та стрічкою, а групові команди – вправу з 3 обручами та 2 парами булав.

Христина Погранична стабільно виконала обидві програми, найкраще впоравшись із булавами: оцінка 24.400 балів і потрапляння до фіналу.

Вікторія Онопрієнко достатньо впевнено пройшла обидва види, але допустила невеликі втрати предмета в обох виступах. Вправу з булавами судді оцінили у 22.900 балів.

За вправу зі стрічкою Христина та Вікторія отримали однакову кількість балів – 20.450 – проте Христина виграла в оцінці за виконання – 7.75 проти 7.05 у Вікторії. Однак обидві наші гімнастки пройшли до фіналу зі стрічкою.

У підсумку індивідуального багатоборства Христина Погранична зупинилася на 10-й сходинці, а Вікторія Онопрієнко – на 13-й.

Збірній команді України у групових вправах, на жаль, не вдалося без помилок виконати свою другу вправу з 3 обручами та 2 парами булав, за що судді поставили їм лише 24.450.

У груповому багатоборстві Україна стала 6-ю, але ми побачимо нашу збірну у двох фіналах.

Фінали пройдуть в неділю 18 квітня. У фіналах ми побачимо Христину Пограничну з булавами та стрічкою, Вікторію Онопрієнко зі стрічкою та групову команду в обох видах.

Бажаємо дівчатам успішних виступів у фіналах!