Онопрієнко, Погранична і збірна у групових вправах представлять Україну на чемпіонаті світу з художньої гімнастики

26.10.2021
Post Photo

Визначено остаточний склад команди України.

З 27 по 31 жовтня 2021 року у м. Кітакюсю, що в Японії, пройде 38-й чемпіонат світу з художньої гімнастики. Українська федерація гімнастики визначила фінальний склад збірної команди України для участі у змаганнях світової першості.

В індивідуальних вправах від України змагатимуться Вікторія Онопрієнко та Христина Погранична – фіналістки Олімпійських ігор у Токіо. Обидві гімнастки виконуватимуть по 4 види – обруч, м’яч, булави, стрічку. Ніколь Красюк, заявлена раніше в одному виді, не візьме участь у чемпіонаті цього разу.

Склад команди у групових вправах після Олімпіади в Токіо зазнав змін у зв’язку із завершенням спортивної кар’єри декількох спортсменок. До складу команди, що виступить на чемпіонаті світу, увійшли: Марія Височанська, Дарина Дуда, Діана Баєва, Аліна Мельник, Діана Довганюк.

Українські гімнастки боротимуться за медалі в індивідуальному та груповому багатоборстві, в індивідуальних та групових окремих видах, а також у командному змаганні, яке складається із суми балів усіх виступів індивідуальних та групових гімнасток. Україна – одна з 12 країн Європи, яка отримала право на цьому чемпіонаті світу взяти участь і в індивідуальних, і в групових вправах, тобто мати змогу боротися за командний титул, адже починаючи з 2021 року були змінені правила участі у чемпіонатах світу з художньої гімнастики, і тепер брати участь у повному складі можуть не всі країни, а лише обмежена їх кількість, які кваліфікуються через континентальні чемпіонати відповідного року.

Чемпіонат світу з художньої гімнастики 2021 року пройде у японському місті Кітакюсю – рідному місті Президента Міжнародної федерації гімнастики (ФІЖ) пана Морінарі Ватанабе. У змаганнях візьмуть участь 117 спортсменок із 49 країн світу.

Вболіваємо за наших спортсменок та бажаємо їм успішних виступів.