Міжнародні судді з гімнастичних дисциплін успішно здали суддівські екзамени ФІЖ на 2022-2024 роки

28.04.2022
Post Photo

Українські судді з усіх гімнастичних дисциплін завершили складання іспитів і підтвердили свої міжнародні категорії незважаючи на складну ситуацію у зв’язку з початком війни проти України.

У зв’язку з початком нового олімпійського циклу та оновленням правил гімнастики, на початку 2022 року Міжнародна федерація гімнастики (ФІЖ) організувала суддівські курси та екзамени для усіх міжнародних суддів національних гімнастичних федерацій для підтвердження кваліфікації судді. Відповідно до рішення ФІЖ, у зв’язку з пандемією Covid-19, ці курси та екзамени проводилися виключно онлайн.

Представники спортивної гімнастики, стрибків на батуті і спортивної акробатики склали іспити ще на початку року, у січні-лютому, відповідно до встановленого екзаменаційного графіка. А судді з художньої гімнастики і спортивної аеробіки не змогли взяти участь в онлайн-тестуваннях у призначений час через початок воєнної агресії Росії проти України.

Однак вже у квітні наші судді отримали змогу пройти екзамени під час другого туру тестувань.

За результатами іспитів в олімпійському циклі 2022-2024 років Українська федерація гімнастики має наступну кількість суддів міжнародної категорії:

Спортивна гімнастика чоловіча – 12 суддів
Спортивна гімнастика жіноча – 8 суддів
Художня гімнастика, індивідуальні вправи – 27 суддів
Художня гімнастика, групові вправи – 28 суддів
Стрибки на батуті – 6 суддів
Стрибки на акробатичній доріжці – 5 суддів
Подвійний міні-батут – 3 судді
Спортивна акробатика – 6 суддів
Спортивна аеробіка – 10 суддів

Найвищу, першу, міжнародну категорію мають Наталія Єрьоміна і Атрушкевич Юлія з художньої гімнастики, Юрій Голяк зі спортивної акробатики, а також Тетяна Шуйська зі стрибків на батуті, стрибків на акробатичній доріжці та подвійному міні-батуті. Також федерація має 12 суддів другої категорії і 17 суддів третьої категорії. Інші судді мають четверту категорію.